Tijd

activiteit

 06.30-09.30 uur

 

Baby’s tot ongeveer één jaar hebben hun eigen dagritme, voor wat betreft het eten, slapen, spelen, drinken en knuffelen.
Na het eerste levensjaar groeien ze langzaamaan naar het onderstaande dagritme.
Tussen deze tijden worden de meeste opvangkinderen gebracht.
De kinderen die voor 08.15 uur worden gebracht gaan regelmatig mee met het naar school brengen van een BSOkindje. Anders is het vrij spel totdat we gaan fruit eten of weggaan voor een activiteit

 09.30- 10.00 uur

We gaan gezamenlijk het speelgoed opruimen, terwijl ik fruit klaar maak. De kinderen die met zindelijkheidstraining bezig zijn, gaan voor het fruit eten naar het toilet.

 10.00- 10.30 uur

Het is dan tijd voor fruit en drinken. Er wordt dan een boekje gelezen wat met het thema te maken heeft. Dan komt de map van Kiki op tafel om de nieuwe woorden te leren.

 10.30- 11.30 uur

Gaan we vaak even naar buiten, zoals naar de winkel of doen we een buitenactiviteit. Vaak doe ik dit samen met mijn collega.
We hebben een programma van Jonge sporthelden(dit zijn oefeningen om te kunnen bewegen) en willen hier dan ook mee aan de gang gaan. Uiteraard op het niveau van het kind. Dit kan zowel binnen als buiten gedaan worden.

 11.30-12.30 uur

We gaan brood eten. Als de tijd het toe laat kunnen de kinderen zelf leren om hun brood op te smeren.
Voor de kinderen die de fles krijgen, wordt de fles dan klaar gemaakt.

 12.30- 14.30

De kinderen gaan lekker slapen. Voor zover mogelijk allemaal lekker in een vaste slaapkamer, bedje met eigen knuffel, speen en slaapzakje.
Kinderen die niet meer gaan slapen, mogen even tv kijken of een rustig spelletje doen.

 14.30- 14.45 uur

Kinderen kunnen door de ouders tot aan het eind van de dag opgehaald worden. Meestal is dit dan bekend. Soms worden kinderen eerder of later opgehaald. Dit is altijd in overleg.
De kinderen worden uit bed gehaald als ze wakker zijn. Of als iemand uit school gehaald moet worden.

 14.45- 15.30 uur

Als de kinderen wakker zijn, gaan we aan tafel wat drinken en een koekje eten. Is er iemand jarig, dan wordt dit s ’middags gevierd. De jarige krijgt dan een feestmuts op en er wordt er chips gegeten i.p.v. een koekje. De jarige krijgt ook een cadeautje.

 15.30- 18.30 uur

De kinderen mogen vrij spelen, totdat ze worden opgehaald. De kinderen die nog een groentepotje meekrijgen van thuis, gaan tussendoor eten. De andere kinderen spelen zelf rustig verder. Soms wordt de computer of dvdspeler aangezet om naar een filmpje van Lotte en Max te kijken